Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009

Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009
Penulis (Guru Cemerlang BM dan Munsyi Dewan) menerima Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009 daripada YAB Tan Sri Dato' Hj. Muhyiddin Hj. Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia di Dewan Bankuet, Menara DBP, Kuala Lumpur pada 30 November 2010.

Sunday, December 30, 2012

Antologi Cerita Rakyat Perak


IPOH, 30 Disember 2012 - Kerajaan negeri melalui Tourism Perak akan membukukan lebih 100 cerita rakyat dari 10 daerah di negeri ini untuk dijadikan bahan rujukan kepada pelancong dalam dan luar negara.

Pengerusi Jawatankuasa Industri, Pelaburan, Pembangunan, Usahawan, Pelancongan, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita, Datuk Hamidah Osman berkata, koleksi cerita rakyat yang dikumpul oleh mahasiswa Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu dijangka diterbitkan awal tahun depan.

"Kita sudah ada semua bahannya cuma untuk dicetak dalam bentuk buku dan diedarkan secara percuma. Persatuan Karyawan Perak juga telah mengedit dari segi bahasanya.

(Sumber Berita - Utusan Melayu (M) Bhd, Sumber Foto: Perak Today) 

Catatan:
Syabas dan tahniah kepada Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk)! 
Salam Bahasa Jiwa Bangsa.

Encik Chai Loon Guan, 
Guru Cemerlang Bahasa Melayu, Munsyi Dewan, AJK Persatuan Karyawan Perak (Karyawan Pk) dan AJK Majlis Munsyi Dewan Malaysia 2012-2013.

No comments: