Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009

Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009
Penulis (Guru Cemerlang BM dan Munsyi Dewan) menerima Hadiah Sastera Perdana Malaysia 2008/2009 daripada YAB Tan Sri Dato' Hj. Muhyiddin Hj. Mohd Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia di Dewan Bankuet, Menara DBP, Kuala Lumpur pada 30 November 2010.

Wednesday, June 6, 2012

Makan Malam Amal Alumni MES Tg. Malim


SIARAN AKHBAR


Persatuan Alumni SMK Methodist, 35900 Tanjong Malim, Perak Darul Ridzuan, ringkasnya MESA dengan kerjasama Lembaga Pengelola Sekolah dan PIBG, SMK Methodist, Tg. Malim akan menganjurkan Makan Malam Amal Alumni MES pada 16 Jun 2012, Sabtu, 7.30 malam bertempat di Kompleks Sukan Proton Tg. Malim.

Antara objektif utama penganjuran makan malam tersebut adalah untuk meningkatkan Tabung Pembangunan Sekolah, khususnya untuk merealisasikan pembinaan sebuah dewan terbuka yang berbumbung di Dataran Perhimpunan Goodwill. Dewan tersebut nanti akan berfungsi sebagai dewan serbaguna, dewan peperiksaan dan dataran perhimpunan yang selesa untuk murid-murid dan guru.

Makan Malam Amal Alumni MES akan dirasmikan oleh YB Dato’ Seri Ong Ka Chuan, Ahli Parlimen Kawasan Tg. Malim. Yang menggembirakan, sebanyak 900 tiket untuk 90 meja makan (setakat ini) telah berjaya dijual kepada bekas murid (1950-an hingga 2000-an), ahli profesional, ahli korporat tempatan, badan-badan bukan kerajaan, guru-guru, ibu bapa, masyarakat tempatan dan orang perseorangan dari seluruh pelosok tanah air.

YBhg. Datuk DJ Dave, penyanyi terkenal tanah air, Sifu Kenny Yau (pertunjukan Taici), Chai Loon Guan, penyair dan deklamator puisi bukan Melayu dan Adios Adiago, karikaturis (kesemuanya bekas murid MES), pasukan koir, tarian Malaysia dan caklempong MES akan membuat persembahan dan menambahserikan majlis pada malam tersebut. Pihak Alumni MES turut memberikan penghargaan dan meraikan bekas guru, guru besar, dan pengetua yang pernah mencurahkan jasa bakti di Methodist English School atau MES Tg. Malim. Terima kasih, Cikgu!

Kiriman:
Chai Loon Guan,
AJK Publisiti, MESA Tg.Malim,
Perak Darul Ridzuan.
6 JUN 2012.No comments: